Отборът на Челси проявява интерес към звездата на Ювентус Матайс Де Лихт. Според „Calcio Mercato“ лондончани са готови да предложат на „биаконерите“ 50 милиона паунда плюс нападателя Тимо Вернер в замяна на защитника.

Изданието пише, че 25-годишният Вернер може обаче да стане част и от евентуалната сделка за нападателя на Интер Ромелу Лукаку.

Смята се обаче, че Ювентус не иска да се разделя с Де Лихт. Единственият вариант, който биха приели обаче, е да получат италианския национал Жоржиньо, плюс сума от 25 милиона паунда.

Малко вероятно е Челси да пусне такъв ключов играч, въпреки факта, че според собственикът на „сините“ Роман Абрамович Де Лихт е идеалният наследник на ветерана Тиаго Силва.

Мениджърът на Челси Томас Тухел иска да подсили тима си с нов защитник през лятото, като Жул Кунде от Севиля си остава неговата цел №1 за отбраната. „Сините“ се надяваха да се разделят с Курт Зума, за да наберат нужните средства за финансирането за трансфера на Кунде, но французинът отказа да премине в Уест Хем.

Лондончани се стремят да продаде и редица играчи, които имат периферна роля в клуба. След тях са Тиемуе Бакайоко, Дани Дринкуотър, Рос Баркли, Давиде Дзапакоста, Тами Ейбрахам и Маркос Алонсо.