Нападателят на Интер Ромелу Лукаку продължава да се приближава до завръщането си в Челси. Сделката все още не е факт, макар че самият футболист е изявил желание да премине на „Стамфорд Брдиж“.

Италианските шампиони вече отказа оферта на стойност от 100 милиона евро плюс защитника Маркос Алонсо. Според „Gazzetta dello Sport“ обаче днес Интер ще отправи ново предложение - 120 милиона плюс друг футболист. Сред спекулираните имена са тези на Емерсон Палмиери и Давиде Дзапакоста. Други медии на Апенините са на мнение, че „нерадзурите“ ще продадат голмайстора си само ако получат 130 милиона евро.

Както е известно, Интер остана без треньора си Антонио Конте и един от най-силните си футболисти - Ашраф Хакими. По-лошото е, че дори и да получи исканата сума за Лукаку, клубът трудно ще намери негов достоен заместник.

Популярният сред феновте на „нерадзурите“ сайт „FCInternews.it“ твърди, че за нов нападател ще бъдат отделени само 35 милиона евро. Това прави почти невъзможно привличането на Душан Влахович от Фиорентина и Дуван Сапата от Аталанта.

Смята се, че за подобна сума Интер може да си осигури Един Джеко, който се очаква да бъде резерва в Рома за сметка на Борха Майорал. Спряга и името на Сердар Азмун от Зенит Санкт Петербург.

Челси привлече Лукаку за първи път точно преди 10 години, когато плати 18 милиона евро на Андерлехт за него. Нападателят обаче не успя да се наложи и през 2013 година бе даден под наем на Уест Бромич Албиън, а след това игра в Евертън и Манчестър Юнайтед. Преди 2 години премина в Интер, а през миналия сезон го изведе до титлата.