Мениджърът на Нюкасъл Стив Брус разкри, че клубът е направил много примамливо предложение за нов договор на младия халф на тима Мати Лонгстаф, чийто настоящ контракт изтича в края на сезона.

По-малкият брат на Шон Лонгстаф доби популярност, след като вкара победния гол за "свраките" при успеха над Манчестър Юнайтед с 1:0 през есента при своя дебют във Висшата лига, като впоследствие стана ясно, че 20-годишният юноша на клуба получава едва по 850 паунда на седмица. Лонгстаф получи оферта за нов дългосрочен договор със заплата от 15 хиляди паунда на седмица, но я отхвърли, като се заговори, че той е получил много примамливо предложение от италианския Удинезе.

"Надяваме се скоро ситуацията да бъде разрешена. Диалогът между двете страни продължава. Ние искаме той да остане, клубът иска той да остане. Направихме му много добро предложение, така че се надявам скоро той да подпише. От чисто футболна гледна точка ние много искаме той да остане. Той е младо момче, фен на Нюкасъл, и израсна много бързо. Отправихме му фантастична оферта и се надяваме, че той ще приеме", коментира Брус, който допълни, че Мати Лонгстаф няма да е на линия за двубоя с Шефилд Юнайтед в неделя заради лек проблем с бедрения мускул.

Според медиите във Великобритания ръководството на "свраките" е предложило около 30 хиляди паунда на младия футболист, като се очаква той да приеме новата оферта на торния си клуб.