Брентфорд няма да продава своя нападател Айвън Тони през януари, твърди The ​​Mirror. Английският национал е силно свързван с преминаване в Арсенал, след като отбеляза 20 гола в дебютния си сезон във Висшата лига.

27-годишният играч в момента изтърпява осеммесечно наказание, след като се призна за виновен по обвинение за 232 нарушения на правилата за залагания на Футболната асоциация.

Изданието съобщава, че „пчеличките“ с нетърпение очакват Тони обратно в първия отбор, след като изтече наказанието му, като той ще остане поне до следващото лято. Това ще бъде сериозен удар за Арсенал и Челси, които искаха да подсилят офанзивната си мощ.

27-годишният Тони, който има още 18 месеца от настоящия си договор, не крие факта, че е готов да напусне Брентфорд, за да развие потенциала си, тъй като си е поставил за цел да играе в Шампионската лига и да стане редовен член на националния отбор на Англия.

The Mirror пише още, че ще е необходима огромна оферта, за да може Брентфорд да продаде нападателя още през януари. „Пчеличките“ вярват, че Тони ще бъде решен да помогне на клуба да се бори за по-високо класиране на отбора, като по този начин да се отплати на клуба за вярата в него. По този начин той може да си заслужи и мястото в отбора на Англия за предстоящото Европейско първенство в Германия догодина.

Брентфорд искаше поне 60 милиона паунда, когато стана ясно, че Арсенал се интересува от него, но тази сума вече може да е по-близо до 100 милиона паунда, когато в крайна сметка му позволят да си тръгне.