Братът на полузащитника Иван Ракитич, който е и негов агент, направи доста двусмислен коментар относно бъдещето на хърватския футболист в Барселона. Забележката на Деян Ракитич отбеляза, че към момента халфът се чувства щастлив на „Камп Ноу”, а след това добави, че дори той няма идея как ще се развие ситуацията през следващите месеци.

Бъдещето на 31-годишния Ракитич от известно време е основна тема сред испанските медии. Все по-често хърватинът бива сочен като един от играчите, чийто престой при „блаугранас” върви към края си. „Мундо Депортиво” дори излезе с новината, че Барса се е разбрал с Интер за продажбата на футболиста срещу 50 милиона евро.

„Ситуацията към днешна дата е много лесна за обяснине”, заяви Деян Ракитич. „Иван е много щастлив в Барселона, Барса е един от най-големите отбори в света и Иван е повече от доволен да бъде част от такъв тим.”

Ракитич вбеси шефовете на Барселона

„Въпреки това не мога да кажа какви са изгледите за бъдещето му. Сезонът все още не е приключил, остава още малък брой мачове. Иван иска да се фокусира върху финала за Купата на Краля срещу Валенсия и да спечели още един трофей.”

„Неговият сезон беше добър и много хора в Барселона виждат нещата по същия начин. Колкото до мача срещу Ливърпул, той беше зрелище за всички, но не отменя добрата година, която Барса прави.”

Решенията, които сринаха Барселона

До този момент Иван Ракитич има 51 участия за Барселона във всички турнири през кампания 2018/2019. Неговият контракт с клуба е валиден до юни 2021-а.