Бившият скаут на Барселона Андре Кюри, който първи разкри потенциала н Неймар и по-късно работи като негов агент, сподели в интервю за аржентинското издание „El Litoral“, че вярва, че има голяма вероятност Неймар и Лионел Меси да се съберат отново, но не в Пари Сен Жермен.

„Бих искал да видя Ней да се събере отново с Меси, но много повече бих искал това да стане в Барселона...Съмнявам се, че това може да се случи в друг клуб", заяви Кюри.

Той също разкри, че е бил помолен от Барселона да асистира за завръщането на Неймар в клуба преди две години и, че е бил близо до постигането на тази цел.

„Беше преди две години, когато Барселона ме помоли да го направя и ние се опитахме да го върнем. Бяхме много близо до връщането му в Барселона от ПСЖ. Мисля, че Лапорта е много добър президент и може да ги събере отново (Меси и Неймар)“, каза Кюре пред „El Litoral“.

Звездата на „каталунците“ Лионел Меси може да напусне след края на сезона, след като договорът му изтича, но Кюри е убеден, че аржентинският национал ще остане в отбора.

„Не мисля, че Лео ще напусне Барса...Неговата история в Европа започна и трябва да завърши с фланелката на Барселона. Аз съм убеден в това, защото това е много красива история на играч, който е уважаван в световен мащаб и представлява имиджа на Аржентина във всяко кътче на света с много любов“, подчерта той.

Запитан дали в този момент Барселона ще може отново да пробва да си върне Неймар, Кюри увери:

„Вратите на Барселона са отворени за Неймар. Те знаят, че той е сгрешил, когато премина в ПСЖ и дори самият Ней публично призна това“, заяви още Кюри.