Легендарният български стрелец Димитър Бербатов не смята, че може да се правят каквито и да било сравнения между Реал Мадрид и Нюкасъл, заявявайки, че вярва, че Гарет Бейл ще остане на "Сантиаго Бернабеу" и догодина. 

Вече над година се спряга, че уелското крило ще напусне испанската столица, но това за момента се оказва трудно постижимо и за двете страни. В последните седмици се появиха спекулации, че крилото даже може да се озове на "Сейнт Джеймс Парк" в състава на Нюкасъл. 

Самият Бербатов смята, че тези спекулации трябва да спрат и че не вижда Бейл като част от състава на "свраките". 

"Постоянно се вдига шум около бъдещето на Гарет Бейл. Според мен омръзва и хората трябва да оставят играча да направи решение за себе си. Мненията на другите нямат значение", започна българинът в колонката си за Betfair. 

"Много хора, включително и фенове на Реал, искат той да напусне. Аз обаче мисля, че на него му харесва там и ако е така, то той няма да си тръгва. Той спечели много трофеи там и е оценяван от целия свят за футбола, който играе. С цялото ми уважение, но не може да бъдат сравнявани Нюкасъл и Реал Мадрид", завърши Бербатов.