Димитър Бербатов смята, че звездата на Байер Леверкузен Кай Хаверц може да е точният човек, който да замени Еден Азар в състава на Челси. 

Азар напусна през миналото лято в посока Реал Мадрид, след като през последните няколко години беше водещата фигура в състава на "сините". Напускането му остави сериозна дупка в състава на лондонския гранд, която нямаше как да бъде запълнена заради трансферното ембарго. 

Легендарният български стрелец смята, че Хаверц може да влезе в обувките на Азар, добавяйки все пак, че е за предпочитане, ако остане още известно време в състава на "аспирините", където да развие играта си. 

"Интересно е, че свързват Челси с името на Хаверц, след като те реално не замениха Еден Азар. Мисля, че на клуба му трябва млад играч, който да има много години, оставащи във футбола. Същевременно ще трябва и да са търпеливи, защото адаптацията към Висшата лига не винаги е толкова бърза", започна бившият български голаджия. 

"Хаверц е опция за тях, но преди това се надявам да продължи силните си изяви за Байер Леверкузен. Той има страхотни качества и ще става все по-добър. Има много слухове за интерес към него от Челси, Ливърпул и друго, но той не трябва да се главозамайва, а трябва да продължи да е здраво стъпил на земята и да се развива", завърши Бербатов.