Бившият нападател на Тотнъм и Манчестър Димитър Бербатов коментира отказа на Хари Кейн да тренира с „шпорите“, като самият той бе в сходна ситуация преди 13 години. Тогава Бербатов бе пред трансфер на „Олд Трафорд“, но проведе цялата подготовка с Тотнъм.

„Знам как точно се чувства Хари Кейн. Чувства се лайняно. Знам, че ще трябва да премине през труден и объркващ период, в който милион въпроси ще се въртят в главата му. Той ще бъде изтощен психически и физически след всичко това. Сега ще започне да си задава толкова много въпроси, с които ще саботира сам себе си. Дали аз, г-н Спърс, съм прав, като не ходя на тренировки? Защо го правя? Какво ще се случи, ако това не проработи и трябва да се върна при старите си съотборници? Как ще ги погледна в очите? Как ще погледна феновете в очите? Ще ми простят ли? Сигурен сън, че Кейн се разкъсва от тези въпроси и преминава през болезнен период“, заяви Бербатов пред "Sun".

„Аз все пак бях изненадан. Не мисля, че това е правилният начин. Аз никога не съм бойкотирал тренировките. Не играх в два мача. Беше трудно да го призная, но намерих сили да кажа, че ако играя, умът ми няма да е на терена, така че по-добре да оставя моите съотборници да свършат тяхната работа. Присъствах на всяка тренировка, но умът ми беше другаде. Сигурен съм, че Хари ще поднови тренировки. Ако трансферът стане, мисля, че това ще се случи в последния ден на трансферния прозорец. Бих искал обаче този въпрос да се разреши по-скоро, защото не ми се ще да виждам как бойкотира мачове“, продължи българинът.

„При мен бе по-различно, защото аз бях чужденец от малка страна и това бе шанс, който се открива веднъж в живота. Кейн си е у дома и е звезда от световен мащаб. Ще разочарова доста хора, особено феновете, които го почитат. Някой ще разберат, други никога няма да разберат“, каза още Бербатов.