Бившият германски национале защитник Йенс Новотни предупреди звездата на Байер Леверкузен, че трябва да приема евентуално предложение от страна на Ливърпул, само ако има възможност да играе редовно. 

27 снимки

Хаверц отново блестеше при завръщането на своя тим на терена, отбелязвайки 2 гола при победата с 4:1 в гостуването на Вердер Бремен в последен мач от 26-тия кръг на Бундеслигата. В медийното пространство през последните седмици усилено се говори, че интерес към германеца има от страна на Байерн Мюнхен и Ливърпул. Новотни обаче сметна за необходимо да предупреди атакуващия халф за евентуалните рискове на подобен трансфер. 

"Той е напът да се превърне в играч от световна класа. Има огромен потенциал. За неговото развитие е добре да остане още една година в Леверкузен. Там се чувства добре и това на този етап от неговия професионален път е много важно", започна Новотни. 

"Следващата крачка ще е много важна. Той трябва да си даде сметка дали ще може да продължи да се развива в следващия си тим, или ще трябва да пристигне като завършен играч. Решението е много трудно и отговорно", завърши бившият защитник.