Димитър Бербатов отдавна не играе в английския шампионат, но продължава да попада в престижни класации, изготвени от местните медии. Сега авторитетното списание "Four Four Two" изготви своето подреждане на 100-те най-велики чужденци, които някога са играли във Висшата лига. 

И Бербо не просто е един от тях, ами е в Топ 25 на класацията. И изпреварва истински звезди на световния футбол, като Клод Макелеле, Жуниньо Пернамбукано, Шаби Алонсо, Робер Пирес, Неманя Видич и други. 

Ето и какво пише в материала, посветен на Бербатов за участието му в класацията: 

"След време можем да си помислим, че Бербатов просто е принадлежал на различна епоха. Манчестър Юнайтед му даде сцената, на която да разкрие невероятния си талант, но може би той отказа да приеме това предизвикателство заради собствената си същност."

"О, да, имаше много успехи с червения екип. Но невероятната му репутация на Острова беше заслужена с изявите му с фланелката на Тотнъм, където беше най-голямата и водеща фигура."

"Ако сте го гледали как играе на живо, значи знаете какъв е бил. Публиката застиваше в адмирация, когато гледаше някакъв невероятен негов финт или празнуваше артистизма на някой от феноменалните му голове."

"Но пък той си беше нещо и като супергерой от комикс. Защото разполагаше с невероятни умения, но в същото време оставаше доста често безразличен. Със сигурност феновете на Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Фулъм го обичат по различен начин, но никой от тях никога не би оспорил огромната му класа", написаха от "Four Four Two". 

Засега от списанието разкриват само позициите между 30-а и 20-а, като скоро ще стане ясно и кой е победителят в нея, може би в следващите няколко дни.