Бащата и агент на капитана на Барселона Лионел Меси - Хорхе, е отменил среща с представители на Пари Сен Жермен относно потенциален трансфер на аржентинеца във Франция. Той е сторил това, когато Жоан Лапорта спечели надпреварата за президент на „каталунците“, твърди „Cadena Ser“.

Срещата е трябвало да се проведе в Пунта Кана, Доминиканска република.  На нея е трябвало да се обсъдят много аспекти, включително възможен трансфер във френската столица за носителя на шест „Златни топки“.

БТА
23 снимки

Всичко се променило обаче, когато Лапорта официално спечели изборите за президент на Барса миналата неделя. Тогава Хорхе Меси обещал да чуе предложението на Барса преди да преговаря с друг. Завръщането на 58-годишния бизнесмен може да се ключово за оставането на Меси на „Камп Ноу“. Според информацията, преди Лапорта да поеме поста, е имало 0% шанс Меси да остане.

Меси вкара великолепен гол при снощното гостуване именно в Париж на ПСЖ, но за съжаление пропусна дузпа точно преди края на първото полувремето, което можеше да даде на отбора импулс в търсене на пореден исторически обрат. Срещата завърши 1:1, но заради крушението у дома с 1:4, Барселона отпадна от Шампионската лига.