Баселона винаги ще има шанс да върне три гола, докато водещият реализатор в историята на клуба Лионел Меси е във форма, заяви старши треньорът Роналд Куман преди мача от осминафиналите в Шампионската лига срещу Пари Сен Жермен. Каталунците загубиха с 1:4 у дома срещу французите в първия мач.

"Ако Лео изиграе един от най-добрите си мачове, за нас няма невъзможни неща. Той може да реши даден мач във всеки един момент", каза Куман по време на видео интервю преди отпътуването на отбора за френската столица.

"Лео обаче не може да бъде единственият ни футболист във върхова форма, ако искаме да отстраним Пари Сен Жермен. Трябват ни също така късмет и ефективност пред гола".

Барса направи един от най-големите обрати в историята на Шампионската лига през 2017 именно срещу Пари Сен Жермен. Каталунците загубиха с 0:4 гостуването, но спечелиха с 6:1 на "Камп Ноу". Каталунците загряха за новото предизвикателство с отстраняване на Севиля за купата на Испания след дефицит от 0:2.

"Не мисля, че Пари Сен Жермен се страхуват от нас. Сигурен съм, че ще бъдат напълно готови и мачът ще бъде много труден. Обстоятелствата този път са различни, защото те са домакини и ще им бъде по-лесно от предния път", продължи нидерландецът.

"Пътят към победата от 1:4 е по-труден, отколкото от 0:2, но не и невъзможен. Вярваме в силите ни и винаги ще гоним победата. Ще покажем дух на шампиони, както го правим от много време насам".

Барса няма да може да разчита на двама ключови централни защитници в Париж - Жерард Пике и Роналд Араухо. Французите пък ще бъдат без Неймар, който все още страда от травма в бедрото, както и без заразения с COVID-19 Мойс Кийн.