Бащата на Ерлинг Холанд - Алф-Инге Холанд, който е и негов агент, говори за бъдещето на своя син. Нападателят на Дортмунд е вкарал 12 гола в първите си девет мача и бързо се превърна в новата звезда на „жълто-черните“. Алф-Инге, който е играл за Нотингам Форест, Лийдс Юнайтед и Манчестър Сити говори пред испанското издание „AS“ за бъдещето на своя клиент и син на фона на нарастващия интерес към него от футболния елит:

„Много съм щастлив за него и за Дортмунд, въпреки че за мен най-важното е да той продължа да израства, както досега. Очевидно е, че съм горд", сподели Алф-Инге Холанд пред „AS“.

"Дортмунд ни каза, че имат нужда от някой като него. Това е отбор, който се бори за титлата в Бундеслигата и ще продължи да расте и на европейската сцена. За него е идеално да продължи да се развива", каза още той.

В момента Реал Мадрид е затънал в криза откъм голмайстори, а норвежецът е свързан с трансфер в клуба като решение на проблема. 19-годишният нападател има клауза за освобождаване, която би му позволила да напусне Дортмунд през 2021 година срещу 75 милиона евро.

"Свързани сме със сто клуба, но е вярно, че испанската лига е наистина добра за моя син. Никога не знаеш дали той ще замине за Испания. Каквото и да се има предвид, то ще се случи", заяви Холанд-старши.

Мартин Одегаард, който прави сензационен сезон с Реал Сосиедад, може да се завърне в Реал Мадрид това лято, а Алф-Инге Холанд казва, че синът му наистина се радва да играе с атакуващия полузащитник в националния отбор.

"Синът ми обожава да играе с Мартин. Той е страхотен футболист. Те се разбират наистина добре на терена", сподели още бащата на Ерлинг Холанд.