Бащата на Луис Диас потвърди, че Тотнъм Хотспър е пропуснал възможността да закупи сина му през януарския трансферен прозорец, а сега „шпорите“ съжаляват много, че са се провалили в преговорите с Порто.

Лондончани бяха спрягани за закупуването на колумбийския национал преди Ливърпул да форсира оферта към „драконите“, след което парафира за пет години и половина с клуба от „Анфийлд“.

25-годишният Диас направи своя дебют за отбора на Юрген Клоп срещу Кардиф Сити за ФА Къп през миналия уикенд и ще бъде на линия за мача с Лестър Сити от първенството в четвъртък. Според Луис Мануел Диас, колебанието на Тотнъм му е коствало шанса да закупи сина му, докато Ливърпул е действал бързо с офертата от 37,5 млн. Лири.

„Имаше много страни, които искаха да вземат Луис, но неговата мечта бе да играе за Ливърпул. Това е елитен отбор“, каза Диас-старши пред BluRadio’s Blog Deportivo.

“След първия му мач той ми каза, че това е отбор, който работи здраво, завършено и се чувства добре, че има шанса да е съотборник с толкова класни футболисти. Тотнъм го искаше, а Рома също следеше процесите. Тя се поколебаха, а това спомогна на Ливърпул, който действа бързо и го привлече“, допълни бащата на новия №23 край река Мърси.

Диас, който главно оперира по левия фланг на нападението, има 41 гола и 19 асистенции в 125 мача за Порто от всички надпревари, а вече има и един пас за гол за английския гранд.