Барселона ще избира между четирима футболисти от испанския елит за нов нападател, твърди вестник „Спорт". С тежката контузия на Луис Суарес, каталунците имат нужда от подсилване в атакуващ план, където изпитват затруднения заради липсата на уругваеца.

Първи в списъка е Вилиан Жозе от Реал Сосиедад, който прави поредният си силен сезон за баския тим. Неговото привличане обаче ще бъде трудно, след като има освобождаваща клауза в размер на 70 млн. евро. Второто име е това на Лукас Перес от Депортиво Алавес. Бившият нападател на Арсенал ще струва 15 млн. и е много по-евтин вариант.

Останалите двама нападатели според „Спорт" са Анхел Родригес от Хетафе и Лорен Морон от Бетис. 32-годишният Родригес може да бъде временно решение. Той прави отличен сезон с Хетафе, а отборът от предградията на Мадрид участва в елиминациите на Лига Европа и в момента е трети в класирането в Ла Лига. Морон пък може би е най-удачният вариант, след като е работил под ръководството на Кике Сетиен и това може да наклони везните в негова полза. /БГНЕС