Отборът на Барсеона е поставил цена от 30 милиона евро на трансферната цел на Челси Пиер-Емерик Обамеянг. Изпадналият в безпаричие каталунски тим се опитва да събере средства в опит да привлече Бернардо Силва от Манчестър Сити.

За да направят това, ръководството на клуба е готово да се раздели с трима играчи, включително Обамеянг. Известно е, че Челси се интересува от габонския нападател след напускането на Ромелу Лукаку и Тимо Вернер.

Според испанския журналист Жерар Ромеро, Барселона няма да приеме оферти за Обамеянг под 30 евро. През миналия сезон бившият капитан на Арсенал отбеляза 13 гола след трансфера си на „Камп Ноу“ през януари.

Сега „Sky Sports“ пише, че Челси е насрочил нов кръг от преговори с Обамеянг тази седмица. Новият собственик на лондончани Тод Боули иска да разбере обаче първо да разбере какви са финансовите изисквания на нападателя преди да отправи официална оферта за него.

В същото време обаче треньорът на Барса Шави Ернандес иска да задържи габонеца на „Камп Ноу“, въпреки че през лятото в  тима акостираха играчи като Роберт Левандовски и Рафиня, а Усман Дембеле подписа нов договор.