Отборът на Барселона е готов да се раздели с Френки де Йонг през лятото, тъй като новият мениджър на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг планира да привлече полузащитника в състава. Според информациите, нидерландският специалист се интересува от 24-годишния си сънародник, който е изиграл 136 мача за Барселона, откакто премина от Аякс през 2019 година. За този период той вдигна Купата на Краля с „каталунците“.

Неманя Матич вече потвърди, че ще напусне „червените дяволи“ в края на сезона, а договорът на Пол Погба изтича през лятото и почти сигурно също ще с тръгне, което оставя Юнайтед със сравнително малко опции за средата на терена. Англичаните обмисля привличането на поне двама играчи на тази позиция, тъй като искат да подсилят своя отбор.

Gulliver/GettyImages
86 снимки

Деклан Райс от Уест Хем Юнайтед и звездата на Лийдс Юнайтед Калвин Филипс са свързвани с трансфер на „Олд Трафорд“ в последните месеци. Дуото впечатли с изявите си за националния отбор на Англия на Европейското първенство миналата година.

Тъй като Тен Хаг се очаква да приложи своя атакуващ стил, базиран на притежание на топката, той може да предпочете да привлече някой, който вече има опит в неговата система. Де Йонг беше част от отбора на Аякс, който стигна до полуфиналите на Шампионска лига през сезон 2018/2019, където обаче в крайна сметка загуби от Тотнъм.

Испанското телевизионно предаване „El Chiringuito“ смята, че Тен Хаг ще проучи възможността за привличане на Де Йонг на „Олд Трафорд“, а Барселона вече е поставил цена на 24-годишния полузащитник от 58 милиона паунда. Каталунският гранд обаче трябва да продаде част от играчите си, ако иска да подсили тима с още попълнения през лятото.