Нападателят на Манчестър Юнайтед Антони Марсиал се е превърнал в най-новата трансферна цел за Барселона. Френският национал е бил информиран от временния мениджър на „червените дяволи“ Ралф Ранник, че може да напусне клуба през януари, но засега единствената оферта, която е постъпила в офисите на Юнайтед, е от Севиля за шестмесечен наем.

„Sport“ съобщава, че Марсиал е привлечен от идеята да премине на „Камп Ноу“, където вярва, че стилът му на игра ще отговаря много повече, отколкото в Севиля. Французинът има 79 гола и 50 асистенции в 268 мача за „червените дяволи“.

Изданието допълва, че Марсиал също е отхвърлил оферти от италианския Ювентус, отново с надеждата за оферта от Барселона.

„Каталунците“ вече е привлякоха нападателя на Манчестър Сити Феран Торес през този трансферен прозорец, но треньорът Шави Ернандес все още иска да добави още огнева мощ към редиците си и да даде възможност на клуба да се изкачи обратно в четворката на Ла Лига. Ако се стигне до сделка, то тя ще бъде за наем с опция за откупуването му в края на сезона. Твърди се, че сумата по подобен трансфер би била около 40 милиона евро.

Марсиал обаче дори не беше първият избор на Барселона през зимата, след като не успяха да уредят на нападателя на Ювентус Алваро Мората.

През този сезон Марсиал не може да намери място в стартовия състав на Ман Юнайтед заради играчи като Кристиано Роналдо, Маркъс Рашфорд, Мейсън Грийнууд и Единсон Кавани. Бившият играч на Монако има едва едно попадение тази кампания, което дойде при равенството 1:1 срещу Евертън на „Олд Трафорд“.