Отборът на Манчестър Юнайтед отново получиха отказ от Барселона за Ансу Фату, въпреки че са отправили невероятната оферта от 135 милиона паунда. По-рано този месец се появиха слухове, че "червените дяволи" са се опитали да изкушат "катаунците" с първоначална оферта на стойност 100 милиона евро (90 милиона паунда). Тя обаче също беше отхвърлена.

Според "The ​​Times", втората оферта е била с допълнителни 50 милиона евро, свързани с представянето на младока, като общата стойност възлиза на 135 милиона британски лири, въпреки че тя отново беше отхвърлена от Барселона. Вместо това Барса са заявили, че Фати може да напусне само ако бъде задействана клаузата му за освобождаване от 170 милиона евро. 

Въпреки че "каталунците" отхвърлиха и втората оферта, Юнайтед не се отказват от Фати и смятат, че позицията на Барса може да се промени през следващите седмици и месеци, ако не успеят да се разделят с някои от останалите си играчи.

Директорът на клуба - Савиер Вилахоана заяви, че Фати няма да бъде продаван: 

„Никога не сме говорили за продажбата му. Няма да използваме играчи от академията, за да печелим пари. По принцип нямаме намерение да продаваме играчите, за които вярваме, че ще направят отпечатък върху първия отбор“.

17-годишният испански нападател е разглеждан и като алтернатива на Джейдън Санчо от Борусия Дортмунд, ако напусне през лятото в посока, именно, към Манчестър Юнайтед.