Барселона проявява засилен интерес към футболиста на Шалке 04 Леон Горецка, съобщава радио „Onda Cero“. Скаутите на каталунския клуб ще следят отблизо изявите на 22-годишния футболист, чийто договор с „кралскосините“ изтича в края на сезона.

От Барселона си дават ясна сметка, че могат да привлекат един от най-големите таланти на германския футбол без трансферна сума.

Каталунците са готови да влязат в битка с Байерн Мюнхен за подписа на Горецка.

Любопитен факт е, че Байерн искаше Горецка още през 2012 година, когато той бе част от школата на Бохум. Той бе забелязан от новия шеф на академията на Байерн - Херман Герланд, който тогава като треньор в школата предлага Горецка на тогавашния шеф Михаел Тарнат.

Впоследствие Горецка заигра за първия отбор на Бохум, а през 2013 премина в Шалке срещу 3,25 милиона евро.

Шалке предложи германски национал на Барселона

 

Стилът му на игра съчетава качествата на дефанзивните полузащитници, които могат да отнемат топката и имат чувството да пресичат подаванията.

В допълнение към това той има отлични качества и в изграждането на атаките на тима.

Той е силен физически, което му помага да печели единоборствата в центъра на терена. Въпреки че той основно играе в по-задни позиции, Горецка има нюх към гола.

Скаутите на Барселона ще следят много внимателно в следващите месеци Горецка, за да вземат решение как ще процедират с германския национал.