Отборът на Барселона обмисля интересен, след като ще се опита да се възползва от ситуацията с нападателите на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг и Александър Лаказет. В последните дни се заговори, че двамата могат да се разделят с „артилеристите“. Каталунците пък са готови да ги вземат на „Камп Ноу“, твърди „Sport“.

В Барса може да се наложи да вземат нов нападател след напускането на голямата звезда Лионел Меси, докато пък новото попълнение Серхио Агуеро е с контузия и ще пропусне началото на сезона. Точно по тази причина от клуба са се насочили към дуото от Арсенал.

„Каталунците“ обаче едва ли са готови да отделят средства за закупуването на двамата нападатели, тъй като клубът се намира в доста тежко финансово положение. Идеята на шефовете на Барса е по-скоро да бъдат взети под наем до края на сезона.

Друг вариант е от „Камп Ноу“ да направят бартер, като са готови да дадат Филипе Коутиньо, на когото няма да се разчита през новия сезон, в замяна на Обамеянг. Ако не стане с габонеца, те ще съгласят и на размяна с Лаказет.

Барса обаче може да срещне конкуренция за подписа на Лаказет. Интерес към французина има и от Атлетико Мадрид, Рома и Монако.