Отборът на Барселона отново може да погледне към Манчестър Сити, тъй като иска да продължи с подсилването на състава в битката за челните места в Ла Лига и участие в Шампионска лига догодина.

„El Nacional“ твърди, че ръководството на „каталунците“ има идеята да привлече централния защитник Аймерик Лапорт и иска колкото е възможно по-скоро да го привлече в тима. Именно поради тази причина, както и липсата на финансов ресурс за осъществяване на подобен трансфер, от „Камп Ноу“ са готови на любопитен ход, а именно да предложат като разменна монета в евентуално сделка Френки Де Йонг.

Нидерландският национал има 22 мача от началото на сезона за тима, но в ръководството на Барса все още не са убедени, че той е оправдал големите очаквания, които бяха свързани с него при трансфера му от Аякс през лятото на 2019-а година.

Според испанското издание от Манчестър Сити са отворени към подобно предложение и биха го приели. Това би могло да бъде поредната сделка между двата тима, след като в последните години не малко играчи поеха в едната или другата посока, последният от които бе Феран Торес, който бе представен като играч на Барселона дни преди Нова година.

През лятото на 2020-а година пък на „Камп Ноу“ осъществиха подобна сделка и пратиха Артур Мело в Ювентус, за да привлекат на негово място Миралем Пянич.