Отборът на Барселона е готов да се включи в надпреварата за подписа на крилото на Лийдс Рафиня това лято, твърдят „Sky Sports“ и „Mirror“. Каталунският клуб се присъединява към Ливърпул, Манчестър Сити, Байерн Мюнхен, Уест Хем Юнайтед и Нюкасъл Юнайтед в списъка на клубовете, които следят бразилеца.

Смята се, че крилото е високо оценявано на „Еланд Роуд“, като от клуба вече отказаха оферта от 55 милиона паунда от страна на Уест Хем. Настоящият договор на Рафиня обач изтича през 2024 година, а от Лийдс планират да му предложи нов контракт със значително увеличение на заплатата, но досега не е имало пробив в преговорите, което може да отвори вратата за негово напускане през лятото.

От Барселона обаче се надяват, че силната връзка с неговия агент Деко, който е бивш играч на „каталунците“, ще помогне за убеждаването на бразилеца да се присъедини към тях. На „Камп Ноу“ се очаква и финансово положение да се облекчи донякъде от новото спонсорско споразумение със „Spotify“ и ще се надява от Лийдс да намалят цената на Рафиня, ако йоркшиърци изпаднат от елита на Англия.

Рафиня е гласен за заместник на Усман Дембеле, който се очаква да напусне без пари след края на сезона, когто изтича договорът му. От клуба обаче вс още се надяват французинът да преосмисли ситуацията и да подпише нов контракт.

Полузащитникът на Милан Франк Кесие вече се съгласи да се присъедини към Барса като свободен агент това лято, а Барса вече регистрира интереса си и към Пауло Дибала, който реши да не подновява договора си с Ювентус и ще бъде свободен агент от 1 юли.