Барселона като футболен клуб все още трябва да изчисти дълг в размер на 100 милиона евро във връзка с рекордния трансфер на Филипе Коутиньо през януари 2018 година. Интересното е, че рецепиент на тази сума няма да бъде бившият клуб на футболиста Ливърпул.

Бразилският полузащитник разочарова доста фенове на мърсисайдци с упоритото желание да реализира мечтата си и да заиграе на „Камп Ноу”. Ливърпул все пак извлече максимума от този факт, превръщайки Коутиньо в най-скъпия трансфер за „блаугранас” със сделка на стойност 142 милиона евро.

Когато Барса публикува финансовите си отчети, стана ясно, че към 30 юни тази година клубът е дължал на Ливърпул 94,6 милиона евро. От посочената сума 27,9 милиона са дължими до края на този сезон, а за оставащите 66,7 милиона не бе посочен конкретен падеж.

Според „Ливърпул Екоу” обаче Ливърпул вече е получил голяма част от тази сума и в момента чака превод на последните 5 милиона евро. Останалите 155 милиона вече дори бяха похарчени за играчи като Върджил ван Дайк и Алисон Бекер.

Понастоящем отчетите на Барса показва, че посоченият дълг на клуба по сделката остава в сила. „Футболен клуб Ливърпул е продал своето вземане в полза на финансова институция”, отбелязва Барселона в отчета си за сезон 2018/2019. Това значи, че компания е превела на Ливърпул около 90 милиона евро, за да може на свой ред да търси същото плащане от Барселона.