Треньорът на Байерн Мюнхен Нико Ковач не спести своите суперлативи за привлечения под наем от Барселона Филипе Коутиньо. Хърватският специалист описа играта на бразилеца като танц с топка в крака, като визираше представянето му при 3:2 над Падерборн в Бундеслигата.

27-годишният атакуващ халф беше истински диригент в играта на баварците при гостуването, което се оказа неочаквано коварно. Той асистира за откриващия гол на Серж Гнабри, а в 55-ата минута изведе тима си напред с 2:0.

„Филипе сам говори за себе си. Мисля, че всички днес на стадиона и хората, които гледаха мача по телевизията, видяха още веднъж неговите способности и качества с топка в крака. На моменти изглеждаше, че той танцува с топката, няма как по друг начин да го опиша. Той има перфектното чувство кога, как и какво да прави с топката”, заяви Ковач.

„По брилянтен начин той създаде първия гол, но дори и след подаването Коутиньо спринтира в наказателното поле, защото беше концентриран да отбележи. При неговия гол ролите бяха разменени и Гнабри го снабди със супер пас. Това е индивидуална класа.”

„Определено Коутиньо ще ни помогне дори повече. Той вече допринася, интегрира се добре и се чувства щастлив тук. А когато южноамериканец с неговите качества е щастлив, сами виждате колко фантастичен може да бъде. Няма значение дали си фен на Падерборн и Байерн, определено в този мач ви хареса да го гледате”, добави Ковач.