Барселона е най-новият играч в предстоящата да се разгори трансферна битка за централния бранител на Тотнъм Тоби Алдервейрелд. Според вестник „Индипендънт” каталунският гранд ще даде сериозен отпор на Манчестър Юнайтед, който сериозно напъва за подписа на белгиеца.

Финансовият инат на Тотнъм гони един от най-добрите

Звездата на „шпорите” съвсем скоро ще навърши 29 години и вече месеци наред не може да се разбере с ръководството за удължаване на своя контракт. Настоящото споразумение е със срок до юни 2020 година, като защитникът настоява за драстично увеличение в заплатата, което би разрушило наложената структура на възнагражденията. Към момента Алдервейрелд получава по 50 хиляди паунда седмично, като претенциите му са за поне двойно увеличение.

По данни на английските медии Тотнъм разполага с едностранна опция за удължаване на контракта му с 12 месеца, която най-вероятно ще бъде оползотворена, за да осигури на лондончани по-тлъста трансферна сума през лятото на 2018 година. В споразумението обаче имала и освобождаваща клауза, която би позволила на евентуалните купувачи да отмъкнат Алдервейрелд срещу 25 милиона паунда.

Тотнъм се разделя с Алдервейрелд през лятото

В момента защитникът на Тотнъм се възстановява от контузия и ще се завърне в игра най-вероятно в първите дни от март. Бившият ас на Аякс пострада през ноември 2017 година и оттогава не е стъпвал на терена.