Ръководството на Барселона съвсем сериозно обмисля да продаде своя полузащитник Паулиньо, тъй като има оферта за него на стойност 50 милиона евро.

„Мундо Депортиво” не разкрива подробности около идентичността на потенциалния купувач, който засега остава неназован. Не се споменава дори страната, откъдето е въпросният клуб.

Факт е обаче, че навършващият този месец 30 години Паулиньо може да си тръгне от „Камп Ноу” само след един сезон, в който завоюва дубъл с шампионската титла в Ла Лига и Купата на Краля. Когато Барса плати 40 милиона евро за бившия играч на Тотнъм преди година, мнозина погледнаха скептично на трансфера. Бразилецът, който е основна част за „селесао” на Мондиал 2018, обаче обори всичките си критици и дори завърши кампанията с 9 шампионатни попадения на сметката си.

Причината, поради която Барселона сериозно се замисля дали да не продаде играча, не се крие само в реализирането на печалба от трансфера на играч, който полека-лека се насочва към заника на кариерата си. Тук въпросът опира до това, че „блаугранас” биха могли да използват 50-те милиона плюс освободеното място за играч извън Европеския съюз, за да се намесят по-сериозно в биткта за недоволния от статута си в Челси Уилиан.

„Мундо Депортиво” говори за плеймейкъра като за приоритетната трансферна цел пред шефовете на „Камп Ноу”.  Челси оценява футболиста си на 80 милиона евро, така че Барса определено има нужда от свеж финансов ресурс.