Тимът на Барселона е започнал преговори за привличането на нападателя на Интер Лаутаро Мартинес, съобщава „FCInterNews”“. Аржентинецът е една от основните цели на „каталунците“ за заместник на Луис Суарес. Според информациите испанският тим вече е отправил първа оферта за правата на 22-годишния нападател. Тя е била на стойност 70 милиона евро плюс двама играчи - Артуро Видал и Нелсон Семедо.

Видал е харесван от наставника на “нерадзурите” Антонио Конте, като пазарната му цена в момента е около 20 милиона евро. Семедо пък е оценяван на 40 милиона евро. Това означава, че общата сума на сделката ще е на стойност 130 милиона евро.

В договора на Лаутаро Мартинес има клауза за откупуване на стойност 111 милиона евро, която важи до началото на юли. На този етап обаче от Барселона не смятат да я активират, а предпочитат да убедят Интер на размяна на играчи плюс доплащане. Те също така вече са приготвили и оферта към играча. На “Камп Ноу” са готови да му предложат 5-годишен договор на стойност 7 милиона евро на сезон плюс допълнителни бонуси. Това е тройно повече от парите, които аржентинецът получава в момента в гранда от Милано.