Агентът на Върджил ван Дайк наскоро е имал контакт с Барселона, откъдето са искали да проучат дали звездата на Ливърпул е заинтересован от трансфер на „Камп Ноу”. Това заяви Джон Крос от „Мирър”, който добави, че каталунците са срещнали много бърз и твърд отказ.

27-годишният холандски национал изживя едни от най-хубавите мигове в своята кариера през юни, когато вдигна трофея от Шампионската лига. Ливърпул плати рекордните за бранител 75 милиона паунда през януари 2018 година, а инвестицията им започна да се отплаща, след като Ван Дайк определено заигра на друго ниво под ръководството на Юрген Клоп.

Въпреки че Ливърпул загуби само с точка битката срещу Манчестър Сити за титлата във Висшата лига, именно Ван Дайк беше избран за Играч на годината в английския елит. С него в състава си мърсисайдци осъществиха впечатляващ обрат тъкмо срещу Барселона в полуфиналите на ШЛ, като след загуба 0:3 на „Камп Ноу” изхвърлиха каталунците с 4:0 в реванша.

„Никой не го е очаквал, но Барселона са отправили запитвания дали Върджил ван Дайк би могъл да бъде изкушен да напусне Ливърпул”, сподели Джон Крос. „Този интерес е получил кратък отказ от агентите на холандеца. Вследствие на това от Барселона не са продължили по-нататък в намеренията си.”

Ван Дайк тепърва ще се присъедини към лятната подготовка на Ливърпул, която вече стартира. Бранителят получи по-дълга почивка заради ангажиментите си към националния тим на Холандия, с който игра финал в първото издание на Лигата на нациите.