Барселона е на stand by режим след контузията на Усман Дембеле. Ръководството на каталунците чака потвърждението на диагнозата във вторник, за да получи разрешение от испанската федерация за привличането на нов офанзивен футболист.

„Блаугранас“ са се насочили към нападателя на Реал Сосиедад Вилиян Хосе. Испанските медии съобщават, че разговорите между двете ръководства вече са започнали.

Единственото, което може да спре Барселона е високата сума, която иска Реал Сосиедад за 28-годишният футболист. Клубът от Сан Себастиян иска 70 милиона евро.

В момента ръководството на Барселона търси решения за ситуацията, тъй като Реал Сосиедад няма да променят искането си. Вилиян Хосе е един от основните футболисти на тима, който се е прицелил към европейските клубни турнири следващия сезон.

През януари Барселона не успя да го привлече, както стана и с нападателя на Валенсия Родриго. Причината е контузиите в нападение, които измъчват "блаугранас". В момента в лазарета са Луис Суарес и Усман Дембеле, а Карлес Перес бе продаден.

Треньорът на каталунците Кике Сетиен познава отлично качествата на нападателя, след като двамата работеха заедно в Лас Палмас през сезон 2015/16. През следващата седмица трябва да има яснота по трансфера.