Байерн има намерение да се намеси в борбата за подписа на Едисон Кавани, твърдят френски медии. Уругвайският нападател е свободен агент, след като договорът му с Пари Сен Жермен изтече.

Според публикации в Португалия, 33-годишният играч почти се е договорил с Бенфика, но при намеса на баварския гранд, нещата бързо могат да се променят. Проблем за трансфер в Байерн би бил фактът, че той ще прекарва голяма част от време на резервната скамейка, а това бе една от причините да напусне ПСЖ. Интерес към него има и от страна на новака във Висшата лига Лийдс.

От Бенфика обаче опровергаха информацията, че водят преговори с Кавани. "Бенфика отрича фалшивите новини, публикувани в различни медии и свързани с интереса на клуба да се сдобие с няколко играчи без никаква причина", се казва в съобщението.

"Сред тях изтъкваме новината, която съобщава за предполагаемото непосредствено участие на президента на Бенфика Луис Филипе Виейра в процеса на придобиване на Кавани. Тази новина е напълно невярна. Всички контакти по отношение на подсилването на състава ще се проведат едва след края на финала за купата на Португалия тази събота", се добавя в информацията.