Водещият футболист на Челси Еден Азар е осъществил първи контакти с треньора на Реал Мадрид Зинедин Зидан и президентът на европейския клубен шампион Флорентино Перес, твърди вестник „Дейли Мейл”.

Атакуващият полузащитник на „сините” се очертава като приоритетна цел за мадридчани. Наскоро стана ясно, че той е замразил преговорите си за нов договор с английския шампион, който му предлага внушителната заплата от 300 хиляди паунда седмично.

Челси ниже успехи с помощта на белгийския си маг

В испанските медии вече открито се говори, че Зидан е получил разрешение от боса на Реал да привлече техничния белгиец. Между треньора на „белия балет” и Азар има взаимна симпатия, като 26-годишният играч никога не е крил кой е бил неговият идол в детските години.

Реал изглежда в спешна нужда от нови лица, тъй като сезонът не върви никак добре. Шампионът на Испания е едва четвърти в Ла Лига, като изостава с 8 точки зад лидера Барселона. Голямата звезда Кристиано Роналдо се представя много под обичайното си ниво, което също доказва необходимостта от подсилване.

Азар държи Челси в шах с помощта на Реал Мадрид

По тази причина Зидан е говорил с Азар по-рано тази седмица, а в Испания смятат, че това се е случило малко след замразяването на преговорите между играча и Челси.