Голямата звезда на Челси Еден Азар все още не е дал индикации дали ще поднови своя договор с английския тим, докато Реал Мадрид проявява небивал интерес към услугите му.

Антонио Конте: Азар вече е в най-добрата си форма

Белгийският национал демонстрира зашеметяваща форма през този сезон за „сините”, като има 8 гола и 2 асистенции. В събота той се разписа на два пъти при 3:1 над Нюкасъл.

По настоящия контракт на Азар все още има оставащи 2,5 години, ала от клуба не мислят да рискуват и затова стартираха разговори за подновяването му. Мълви се, че лондончани са предложили на Азар внушителната седмична заплата от 300 хиляди паунда. В същото време авторитетният вестник „Таймс” твърди, че Азар ще изчака до края на сезона, преди да вземе окончателно решение.

Азар: Когато усетя, че искам да си тръгна от Челси, ще го направя

От доста време Реал Мадрид следи изявите на 26-годишния играч, който пък в много случаи публично е признавал, че би се радвал да работи с треньора Зинедин Зидан.  Медиите в Испания твърдят, че Азар е може би единственият играч, който би могъл да изкара Кристиано Роналдо от дупката, в която португалският ас е изпаднал.

Еден Азар: От мен треньор няма да излезе