Голямата звезда на Челси Еден Азар призна след триумфа на отбора му в Лига Европа, че ще напусне лондонския клуб и това е бил неговият последен мач с тима от Западен Лондон. „Това е моето чао с Челси”, бе коментарът на белгийския плеймейкър след последния съдийски сигнал, като довери, че вече се е разбрал с новия си отбор и остава само съглашението между двата отбора. Именно във финала в Баку срещу Арсенал Еден Азар отбеляза третия и четвъртия гол за Челси при успеха с 4:1.

Челси и неговият рАЗАРен футбол попиляха Арсенал

Всезнаен факт е, че испанският Реал Мадрид е фаворит №1 за поста на белгийския плеймейкър.

„Всичко беше прекрасно днес. Мисля, че и двата отбора играхме под стрес първото полувреме, защото е финал, но след това Оливие Жиру вкара. Това беше стартът на една велика нощ. Играхме добре и контролирахме мача, щастлив съм, че оставям тази купа при момчетата. Мениджърът ни каза да играем футбол след почивката и ние показахме класата си", стартира Еден Азар.

За бъдещето:

„Ще решим в следващите дни, тъй като досега мислих само за финала. Направил съм вече своето решение и чакам разбирателство между клубовете. Мисля, че това е моето „чао” с Челси, но във футбола никога не знаеш. Мечтата ми бе да играя във Висшата лига и го направих за един голям отбор. Сега е време за ново предизвикателство”, завърши Еден Азар.