Всичко е подписано, всичко е договорено и на практика Еден Азар е играч на Реал Мадрид. И ако това не е някаква особено актуална новина, медиите в Англия разкриха какви пари ще получи Челси за подписа на голямата си звезда, както и каква ще е заплатата на самия белгиец. 

Испанците ще платят веднага 113 млн. евро на лондончани за нападателя, като в зависимост от представянето му сумата може да набъбне до 130 млн. евро. Очакванията са тези бонуси да не са трудни за постигане, така че реалната цена на играча е второто число. 

Самият Азар също ще може да се похвали с много добра заплата. Седмичното му възнаграждение ще е 500 хил. евро преди облагането с данъци. Така годишно той ще получава по 24 млн. евро, което ще го нареди сред най-скъпите играчи в Испания и със сигурност най-високоплатеният в Реал. Контрактът му ще е за четири години. 

Когато сделката влезе в сила, белгиецът ще стане най-скъпата покупка в историята на мадридчани. Засега този връх се държи от Гарет Бейл, за когото бяха платени 100 млн. евро. Той взима и най-високата заплата в момента, но се очаква да бъде продаден, за да се отвори място в бюджета за Азар.