Отборът на Барселона е близо до привличането на Сесар Аспиликуета и Андреас Кристенсен от Челси без пари през лятото. Настоящите договори ни а двамата играчи изтичат в края на сезона и е малко вероятно те да преподпишат.

В момента „сините“ не може да преговарят за нови контракти с играчите си поради санкциите, наложени на Роман Абрамович от правителството на Обединеното кралство.

„ESPN“ пише, че Барселона се надява, че сложната ситуация на лондончани ще им помогне в битката за подписите на дуото. Твърди се, че Аспиликуета желае да премине на „Камп Ноу“, но към договора му с Челси има опция за автоматичното му продължаване с една година, която все още може да бъде задействана.

Gulliver/GettyImages
70 снимки

Капитанът на Челси наскоро стана първият играч, който спечели всеки възможен трофей с клуба, така че ще бъде огромна загуба, ако той напусне в края на сезона.

Междувременно Кристенсен е много близо до присъединяването си към испанския гранд. Информациите сочат, че той вече е договорил личните си условия с „каталунците“ и е преминал медицинските прегледи.

Челси нямат право да участват в каквато и да е трансферна дейност - те не могат да привличат нови футболисти или да договарят нови договори с настоящите играчи. Миналата седмица беше обявено, че всичките активи на Абрамович са напълно замразени. Това означава, че Челси не може да има никакви приходи. На клуба не му е позволено да продават фенски артикули или билети за мачове, което доведе до смут в клуба.

Продължават обаче продажбата на тима от Абрамович, като има няколко сериозни кандидати, които водят преговори с руснака.