Капитанът на Челси Сесар Аспиликуета е постигнал споразумение да се присъедини към Барселона като свободен агент това лято. „Football Insider“ твърди, че 32-годишният универсален защитник е отхвърлил няколко предложения от страна на „сините“ за удължаване на контракта му след края на този сезон.

Причината е, че Аспиликуета вече е постигнал принципно споразумение да премине на „Камп Ноу“ през юли. Испанският национал е в Челси от десетилетие, като спечели множество трофеи, включително две титли от Висшата лига и миналогодишната Шампионска лига.

30 снимки

Аспиликуета е един от тримата ключови играчи, които могат да напуснат Челси това лято след наложените санкции срещу собственика Роман Абрамович. Смята се, че датският централен защитник Андреас Кристенсен също се е разбрал да премине в Барселона без пари от лятото.

Междувременно пък се появиха информации, че Антонио Рюдигер се е съгласил да се присъедини към Ювентус и ще подпише четиригодишен договор.

Ако и тримата напуснат, то Челси ще остане с Трево Чалоба, Тиаго Силва и Маланг Сар като опции за защитата. Смята се, че Жул Кунде от Севиля е исканият от Томас Тухел нов бранител. Матайс де Лихт от Ювентус е друга опция, като по ирония на съдбата нидерландецът мможе да бъде продаден именно заради пристигането на Рюдигер.