Защитникът на Челси Антонио Рюдигер ще подпише четиригодишен договор с Ювентус. 29-годишният германец става свободен агент през юни, когато настоящият му договор изтече. „Сините“ се опитаха да задържат бранителя с нов контракт, но той упорито отказваше, защото не беше доволен от предложението на клуба във финансов аспект.

След като активите на Роман Абрамович бяха „замразени“ и на клуба бяха наложени санкции заради руснака, лондончани не могат преговорят с играчите си за подновяване на договорите им, както и приходите спряха.

30 снимки

Отборите на Манчестър Юнайтед, Нюкасъл, Реал Мадрид и Байерн Мюнхен се интересуваха от Рюдигер, но сега „Gazzetta dello Sport“ твърди, че германският национал е казал „да“ на трансфер в Ювентус. Той ще подпише четиригодишен договор с „биаконерите“ и ще прибира по около 5,4 милиона паунда на сезон в Италия.

Рюдигер се превърна в един от най-добрите защитници в света, откакто Томас Тухел пристигна в Челси. Той изигра ключова роля в триумфа им в Шампионската лига и също така им помогна да спечелят Световното клубно първенство миналия месец.

В отбора на лондончани обаче има още редица играчи, чиито договори изтичат това лято, включително защитниците Сесар Аспиликуета и Андреас Кристенсен.