Изгряващата звезда на Реал Мадрид Марко Асенсио е поставил ултиматум пред клубната управа. Според „Диарио Гол” младият испанец е заявил, че евентуално привличане на Еден Азар моментално ще бъде последвано от неговата молба за трансфер.

Зидан дал "зелена светлина" за привличането на Азар

В последните месеци слуховете за интереса на „белия балет” към белгийския ас на Челси се усилват. Азар в същото време стопира преговорите за подновяването на своя контракт с англичаните. Испанските медии редовно долагат, че агентът на футболиста поддържа постоянен контакт с Реал, където треньорът Зинедин Зидан е силно заинтересован от възможността да привлече толкова силен състезател.

Тази перспектива обаче изобщо не се е понравила на Асенсио и има защо. Ако Азар действително акостира на „Сантиаго Бернабеу”, то шансовете за родения в Майорка футболист ще бъдат сведени до мининум. Двамата изпълняват една и съща роля на терена.

Азар вече си гука с Реал Мадрид

„Диарио Гол” твърди, че самият Азар предпочита трансферът да се осъществи след края на Световното първенство в Русия. Ако това се случи, кандидати за подписа на Асенсио няма да липсват.