Филипе Коутиньо е една крачка по-близо до присъединяване към Арсенал, след като Микел Артета даде зелена светлина за подобен трансфер. "Мирър" твърди, че агентите на играча съвсем скоро ще пътуват до Лондон за по-задълбочени разговори с "артилеристите".

Според Фичайес пък, клубът от северен Лондон желае да привлече бразилеца само под наем, защото не иска да плаща огромната му заплата.

Коутиньо премина в Барселона през януари 2018г., но така и не намери добрата форма, която демонстрираше в Ливърпул. Оттогава досега Коутиньо смени четирима наставници в каталунската столица, но при никой от тях не успя да разгърне безспорния си потенциал.

Gulliver/GettyImages
29 снимки

Шави наскоро публично похвали Коутиньо, заявявайки, че може да бъде полезен, заради креативността и поливалентността си.

„Коутиньо е човек, който може да играе на различни позиции и може да бъде важен за отбора. Той трябва да намери себе си и да възстанови увереността си. Ако го направи, ще ни помогне много. Той има вроден талант", допълни Шави.

Все пак изглежда, че не е малко вероятно Коутиньо да се завърне на Албиона през зимата, а освен Арсенал, Нюкасъл също се интересува от бразилския национал.