Арсенал преговаря с Атлетико Мадрид за привличането на Жоао Феликс под наем. Смята се, че испанският клуб иска около 21 милиона евро за шестмесечен договор за заем, който включва и заплатата на футболиста, но „артилеристите“ смятат, че тази дума е твърде голяма и ще вземе нападателя, ако „дюшекчиите“ намалят финансовите си претенции.

Според The ​​Athletic, Арсенал обаче може да има предимство пред Манчестър Юнайтед и Челси в битката за португалеца. Причина за това е бившият полузащитник на Атлетик - Томас Партей, който дори вече се е свързал с Феликс, за да му разкрие проекта в Арсенал и какво е да работиш под ръководството на Микел Артета.

Отборът на Диего Симеоне ще бъде доволен, ако се раздели с Жоао Феликс, тъй като се надява той да се представи силно в новия си клуб, за да го продаде през лятото на възможно най-високата цена. В същото време пък Арсенал търси заместник на контузения Габриел Жезус, който се очаква да се завърне в игра към края на сезона.

Феликс, който се присъедини към Атлетико за 126 милиона евро през юли 2019-а година, отбеляза пет гола във всички турнири за клуба този сезон. Договорът на 23-годишния нападател с „рохибланкос“ е до лятото на 2026-а година.