Лондонският Арсенал ще увеличи офертата си за централния защитник Уилиям Салиба, за да реализира трансфера преди големия съперник – Тотнъм. Мениджърът Унай Емери е поставил 18-годишния бранител като трансферна цел №1, тъй като иска да заздрави сериозно отбраната си. Причината е такава, че „топчиите” допуснаха 51 гола във Висшата лига през миналия сезон, запазвайки осем „сухи мрежи”.

„Артилеристите” водят преговори със Сент Етиен за Салиба, като медиите на Острова твърдят, че Арсенал ще входира официална оферта на стойност 22,5 млн. паунда. Това ще стане в близките дни, тъй като Тотнъм Хотспър също е предявил интереса си към младока. Френският тим пък желае поне 27 милиона лири за играча, така че ще се стигне до преговори, тъй като контрактът на футболиста е до лятото на 2023-а година.

Същевременно Арсенал желае Киърън Тиърни и Уилфрид Заха, а усилено се говори, че клубът ще разполага с едва 45 милиона лири за подсилването си. Юношеският национал за Франция изигра 17 мача за Сент Етиен през миналия сезон във френската Лига 1.