Отборите на Арсенал, Тотнъм и Нюкасъл Юнайтед се присъединяват към Астън Вила в  битката за подписа на Филипе Коутиньо. Халфът на Барселона, чийто договор е до 2023 година, се очаква да напусне през януарския трансферен прозорец, тъй като клубът се стреми да балансира своите финанси.

„Каталунците“ са нетърпеливи да регистрират най-новото си попълнение Феран Торес, който пристигна от Манчестър Сити миналия месец, тъй като все още трябва да намалят бюджета си за заплати.

Коутиньо има периферна роля на „Камп Ноу“ през последните сезони, след като се присъедини от Ливърпул за преди четири години. 29-годишният футболист отбеляза само два пъти в 12 мача в Ла Лига този сезон и пропусна последните две срещи, след като даде положителна проба за COVID-19. Сега изглежда, че Висшата лига е най-вероятната дестинация за Коутиньо, с редица, които имат желание да го привлекат.

В сряда се появиха информации, че Барселона води преговори с Астън Вила за отдаването на бразилеца под наем, което би събрало Коутиньо отново с бившия си съотборник и настоящ мениджър на бирмингамци Стивън Джерард.

„Sky Sports“ обаче съобщава, че Арсенал, Тотнъм и Нюкасъл също се интересуват от услугите му.

Ако Коутиньо се озове при „шпорите“, то той би станал първото попълнение на мениджъра Антонио Конте, откакто пое лондончани. В Нюкасъл пък се стремят да подсили отбора си след закупуването на клуба от консорциум от Саудитска Арабия. Очаква се Арсенал също да се насочи към трансферния пазар, за да се подсили в нападение.

Смята се, че Коутиньо е отворен към идеята за завръщане във Висшата лига, където направи над 150 участия между 2013 и 2018 година в тима на Ливърпул.