Отборът на Арсенал ще даде приоритет на новия договор на капитана си Пиер-Емерик Обамеанг за сметка на нови попълнения това лято, твърдят медиите на Острова. 30-годишният габонец е ключов играч за "артилеристите", откакто се присъедини през януари 2018 година, като оттогава има 61 гола в 97 участия. 

Обамеянг има само една година от сегашната си сделка и Арсенал рискува да го загуби за без пари следващото лято, ако те не са в състояние да се споразумеят за нов договор. Според "The ​​Telegraph" Арсенал се надява, че тяхното положително взаимодействие с бащата и агент на Обамеанг, Пиер-Франсоа, може да доведе до пробив в преговорите. Според изданието, бъдещето на Обамеанг е основен приоритет на Арсенал и клубът е "готов да хвърли всичко", за да убеди нападателя да остане на стадион "Емиратс".

Също така се предполага, че ръководството на Арсенал е по-малко склонно да прави големи трансфери това лято, тъй като те вече помолиха играчите да намалят заплатите си. Вместо това лондончани са по-отворени за сделки под наем, за да подобрят тима на Микел Артета.

Томас Партей бе силно свързан с трансфер в Арсенал това лято, но халфът има клауза за освобождаване в размер на 50 милиона евро в договора си с Атлетико Мадрид. Филипе Коутиньо също беше предложен на "артилеристите", но те не желаят да плащат таксата за наем на Барселона от 10 милиона паунда и да покриват изцяло заплатата на полузащитника в размер на 250 000 паунда седмично.