Ръководителят на Арсенал Раул Санлехи напуска клуба, а неговото място ще бъде заето от изпълнителния директор Винай Венкатешам, съобщиха лондончани.

Санлехи, който преди беше шеф в Барселона, първоначално бе назначен за отговорник по футболните въпроси при "артилеристите, преди да поеме ролята на ръководител на през 2018 г. след преструктуриране.

"Не се съмняваме, че Винай е правилният човек, който може да изведе клуба напред. Той показа отлично лидерство по време на настоящата криза и се държи високо във всяко отношение.

Знаем, че всички ще се съберат около него, за да можем да вървим успешно напред", заявиха Стан и Джош Кронке в изявление от името на собствениците.

Венкатешам, който е в клуба от 2010 г., каза, че има "много работа", за да се гарантира, че Арсенал отново ще бъде конкурентен.

"Въпреки че това няма да се случи за една нощ, вярвам, че имаме много от най-важните съставки да бъдем сред водещите клубове. Има много положителни резултати, които трябва да се надграждат", каза Венкатешам.

Арсенал предизвика реакция в социалните медии този месец, когато клубът обяви, че планира да уволни 55 служители, като това се случи по-малко от седмица, след като спечели ФА Къп и се класира за Лига Европа.
"Горд съм и доволен от приноса, който направих в Арсенал през последните три години, и ще се радвам на бъдещия успех на клуба. Арсенал е истинска футболна институция", заяви Санлехи.