Арсенал потвърди трансфер, който може да се окаже в основата на много трансфери в бъдещето. Става дума за Свен Мислинтат - досегашният главен скаут на Борусия Дортмунд, който вече е част от "топчиите".

45-годишният специалист има прякор "Диамантеното око" и е със страхотно реноме в родината си. Той бе част от Борусия повече от 10 години и е човекът, открил за "жълто-черните" футболисти като Шинджи Кагава, Роберт Левандовски, Пиер-Емерик Обамеянг, Усман Дембеле, Кристиан Пулишич и много други.

През миналия сезон Мислинтат имаше скандал с тогавашния треньор на Борусия Томас Тухел, който му забрави да посещава тренировките на тима, а самият той призна, че това е довело до мислите му за смяна на обстановката. Интерес към скаута имаше и от страна на Байерн Мюнхен, но той заяви, че е нямал никакво намерение да работи за друг германски клуб освен Борусия.

"Радваме се, че Свен се присъединява към нас. Откриването и развиването на таланти е в основата на нашата философия, а Свен има страхотни постижения през годините. Очакваме с нетърпение той да поеме процеса по привличане на кадри."

Досегашният главен скаут на клуба Стив Роули напуска позицията, но остава в клуба като консултант.