Отборът на Арсенал е изправен пред два препядствия в преследването си на халфа на Милан Франк Кесие. „Артилеристите“ търсят играч, който да запълни празнината, оставена от Месут Йозил, който скоро може да си тръгне от северен Лондон.

Смята се, че мениджърът Микел Артета се е спрял на Кесие, който се радваше на впечатляваща кампания на „Сан Сиро“ миналата година. През март клубът започна преговори, но избра да даде приоритет на звездата на Атлетико Мадрид Томас Партей през лятото.

Според „Calciomercato“ лондончани не са се отказали от услугите на котдивоарския халф, но ще трябва да се справят с два сериозни проблема.

Първото предизвикателство е, че интерес към него има и от страна на Тотнъм, който е лидер във Висшата лига, заедно с Ливърпул. В същото време „росонерите“ искат обвържат Кесие за дълго, след като договорът му изтича през 2022 година.

Вторият проблем е цената на полузащитника, който бе оценяван на около 23 милиона паунда преди началото на кампанията. С четири гола и три асистенции в 17 мача обаче това повиши исканата сума до 50 милиона паунда, което би било сериозна пречка пред Арсенал.