Непреди много часове атакуващият футболист на Уест Хем Марко Арнаутович сподели, че желае да напусне „чуковете”. Причината е, че австриецът има желание да печели трофеи, като това не му се отдава, откакто акостира на „Олимпийския стадион” в Лондон.

Въпреки това 29-годишния австрийски национал впечатлява с екипа на „чуковете” след трансфера му от Стоук Сити преди 18 месеца, като през този сезон има пет гола в 10 срещи в Премиър лийг.

„Той е готов да направи следваща стъпка в кариерата си”, сподели братът и агент на Арнаутович – Даниел.

„Желанието му да напусне Уест Хем не е породено от нещо друго, освен че има желание да направи стъпка напред. Вярваме, че сега е точният момент и водещо е желанието да печели купи. Статистиката му показва колко класен играч е Марко”, допълни Даниел Арнаутович.

Австриецът има прекарано време на Ботуша, като игра под наем в Интер от Твенте през 2009/10 година, но изигра само 55 минути за „нерадзурите”.

„Защо да не се завърне в Италия? Той иска да докаже на Интер, че са сбъркали, след като са го освободили. Тогава беше само на 19 години, но остави много приятели в Милано и има добри спомени от града. Марко е искан от няколко клуба от Англия. Мога да ви кажа, че Челси и Евертън са някои от тях, но има и още”, каза още Даниел Арнаутович.

Интер имаше интерес през лятото към атакуващия футболист на Уест Хем, но до сделка не се стигна.