Голмайсторът на Уест Хем Марко Арнаутович може да потвърди трансфер в друг отбор през януари, разкри неговият брат и агент Даниел Арнаутович.

Самият Арнаутович призна пред пресата в Австрия, че има желание да играе в Шампионската лига. "Сега съм на 29 години, което е най-добрата футболна възраст. Ясно е, че искам да се съревновавам с най-добрите играчи. Но за тези неща аз имам пълно доверие на брат си", каза пред "Куриер" австрийският национал.

Централният нападател стана част "чуковете" през лятото на 2017-та година след трансфер за 25 милиона паунда от Стоук Сити, но лондонският клуб така и не може да реализира заявените сериозни амбиции в последните две години.

"Възможно е Марко да си тръгне през януари. Той вече бе много, много близо до това миналото лято. Марко вече играе във Висшата лига, където са най-добрите играчи, но за футболист с неговите качества това няма как да е достатъчно. Той може да вдигне нивото си дори още, но за да стане това, трябва да играе за топ клуб. Марко е готов за следващата стъпка. Играч като него не трябва да играе за оцеляване, трябва да е на международната сцена", коментира Даниел Арнаутович. /БГНЕС